hjem
twitterYouTube

Nyheter

 

Temakveld i Rogaland 13. mai

Tirsdag 13. mai inviterer Kostreform for bedre helse Rogaland til temadag. Temaene vil være 5:2 dietten og resisten stivelse.

Kl 19:00 – 21:00
Byhagen kafé, Eidsvollgata 26, Sandnes
Inngang: 50/100 (medlem/ikke medlem)

Les mer

 

Landsmøte og fagseminar 2014

Lørdag 26. april, kl. 09:30 - 15:00
Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet 46, 0130 Oslo

Lørdag 26. april inviterer Kostreform for bedre helse til årets fagdag på Høgskolen i Oslo og Akershus. I år setter vi fokus på flere viktige og dagsaktuelle temaer, som blant annet giftstoffer i maten, økologiske matvarer, økologisk jordbruk og matlaging med naturlige matvarer.

Høgskolen i Akershu

Fire spennende foredragsholdere vil prate for oss og vil ta imot spørsmål etter foredragene.

  • Professor ved Universitetet i Oslo, Ketil Hyland. Han jobber til daglig med blant annet toksikologi og spesielt akvatisk toksikologi.
  • Emil Mohr, som var med å stifte Debio og som nå er seniorrådgiver der.
  • Siv Hauge fra Sunthjem.no. Hun har selv erfart hvordan omlegging av kostholdet har gitt henne bedre helse og jobber nå med å formidle sin kunnskap om sammenhengen mellom mat og helse.
  • Øystein Renskaug, tidligere IT-ingeniør, nå økobonde fra Renskaug Vertsgård. Han skal prate om økologisk drift i praksis og blant annet fortelle om de mange utfordringer han møter i sitt arbeid med å drive til beste for både natur og dyr.

Vi gleder oss til en svært spennende og variert fagdag om viktige temaer og problemstillinger. Vi ønsker også alle hjertelig velkommen.

Påmeldingsskjema

Pris for Fagseminaret:

Medlem: kr. 250,-
Ikke-medlem: kr. 450,-
Ikke-medlem + medlemskap: kr. 500,-

For hotellbooking, eller andre spørsmål om arrangementet - ta kontakt med Ingunn Notøy på e-post: ingunn.notoy@getmail.no

Landsmøtet blir avholdt kl. 16.00 - 18.00

Middag på Lorrys lørdag kveld

Lørdag kveld 26. april har vi bestilt bort på Lorry restaurant i krysset Parkveien/Hegdehaugsveien, ikke så langt fra Høyskolen og hotellet. Når vi vet hvor mange som melder seg på middagen kommer vi med menytips der vi har kontakt med kjøkkenet om hva vi får mer og mindre av. Prisnivået er ikke avskrekkende høyt.

Vil du spre nyheten om arrangementet?

Del gjerne arrangementet på facebook: Fagseminar og landsmøte 2014

 

*************************************************

Hjertestans-eksplosjonen

Kostreforms sterke kritikk av transfett støttes i gårsdagens Afenposten av professor Dag Thelle. I samme åndedrag frikjenner han meierifettet som sannsynlig årsak til hjerteinfarkt og åpner for at det faktisk kan være gunstig for hjertet med 'fjøsfett' i kosten.

Les mer

Se hele serien "The Skinny on Obesity

 

Temakveld i Rogaland

Velkommen temakveld tirsdag 8. april, kl 19.00.
Sted: Byhagen kafé, Eidsvollgata 26, 4306 Sandnes

Les mer

 

Årsmøte i Sør-Trøndelag

Velkommen til årsmøtet 2014 i Kostreform Sør-Trøndelag fylkeslag, tirsdag 1. april, kl 1800.
Sted: Egon Restaurant Søndre, Thomas Angells gate 8 (ved Nova kino). (Vi vil få et eget avlukke der).

Les mer

 

 

Vellykket kostholdskonferanse i Larvik!

Kostholdskonferansen

Lørdag 1. mars arrangerte det nyoppstartede Vestfold fylkeslag en spennende og svært vellykket kostholdskonferanse. Over 150 kostholdsinteresserte hadde meldt seg på for å høre på de fire foredragsholderne. I tillegg til at publikum fikk presentert styret i Kostreform Vestfold, fikk de høre leder i Kostreforms fagråd, Pål Jåbekk, snakke om hva mennesket egentlig er laget for å spise. Sofie Hexeberg snakket om hvordan man kan bli frisk med lavkarbo og viste til flere spennende pasienthistorier. Erik Hexeberg, som også sitter i fagrådet, stilte spørsmål ved om vi kan stole på Helsedirektoratets råd om ernæring og helse.

Til slutt pratet den entusiastiske lokale økologiske bonden, Tore Jardar S. Wirgenes, om sin gårdsdrift og de mange fordelene med økologisk landbruk.

Filmer av foredragene vil etter hvert bli tilgjengelige på
www.kostholdskonferansen.no

Les også om kostholdskonferansen i Østlandsposten.

 

Endre kosholdet - ble en ny mann!

Kjell kan ikke takke sin kostholdsveileder nok. Han har ikke bare gått ned i vekt, men fått rettet opp alle helseskavankene som følger med et dårlig kosthold og dårlig hormonell balanse. Fastlege nekter for at kostholdet har noe å si.
Les hele historien hos Forlaget Lille Måne

 

SUKSESSHISTORIE: 7 år med Skaldeman!

lille måne

Hentet fra Forlaget Lille Måne:

LARS ROAR RUD bar på 105 kilo i trettiårene så en dag oppdaget han Sten Sture Skaldeman på NRK. Skaldeman hadde gått ned fra 145 til 75 kilo. Lars Roar hadde ikke riktig like mange kilo som Sten Sture Skaldeman å kvitte seg med hadde da han for ti år siden begynte sin helsereise. Uten respekt for norske ernæringsprofessorer som Christian Drevon, stilte Skaldeman ham til veggs på Dagsrevyen, TV2 og Redaksjon En. - Fett er ikke farlig, vi trenger fett, forstår du ikke det, professor?

Les hele historien hos Lille Måne

 

Kostholdskonferansen 2014

Larvik Quality Grand Hotel Farris
Lørdag 1. mars, kl. 10.30 - 14.30.

Forelesere er Pål Jåbekk, Sofie Hexeberg, Erik Hexeberg og Tore Jardar S. Virgnes. Vær snar med å skaffe deg billett. Disse konferansene er populære og blir veldig fort utsolgt.

Program og påmelding

 

7 år med LCHF - medisinfri og frisk!

102 KILO OG SYK. Det var Egils (67) situasjon for syv år siden. Redningen ble Lars-Erik Litsfeldts bok "Spis deg sukkerfri", Egil tok utfordringen på strak arm og la om til LCHF mens han var innlagt på sykehus som "fersk" type-2 diabetiker. I dag er han medisinfri og i bedre form enn på mange år. Les mer hos Forlaget Lille Måne

 

Årsmøte for alle medlemmer i Oslo og Akershus

Torsdag 27. februar kl. 19.00.
Det er møte- og stemmerett for medlemmer bosatt både i Oslo og Akershus, og som har betalt medlemsavgiften for 2014.
Forslag som ønskes behandlet i årsmøtet skal fremsettes skriftlig til e-post: osloakershus@kostreform.no med frist:
torsdag 30. januar 2014. Innkalling med dagsorden og saksdokumenter sendes ut til alle medlemmene 6. februar 2014.

Last ned møteinnkalling (PDF)

 

Årsmøte for Oslo lokallag

Torsdag 27. februar kl. 17.30. Det kalles inn til årsmøte for Olso lokallag sine medlemmer. Innkalling med dagsorden og vedlegg av saksdokumenter sendes ut til alle medlemmene 7. februar 2014.

Last ned møteinnkalling (PDF)

 

Årsmøte for Rogaland fylkeslag

11. februar kl. 19.30. Det kalles inn til årsmøte for Rogaland fylkeslag sine medlemmer. Les mer om dagsorden og sted for kvelden ved å laste ned linken nedenfor.

Årsmøte for Rogaland fylkeslag

 

Svensk ekspertutredning om lavkarbo

En svensk ekspertutredning ble publisert i dag. Utredningen har funnet at lavkarbo-kosthold er mest effektivt for vektnedgang, og det gir ingen økt risiko for hjerte- og blodåresykdom. Videre får man bedre verdier av det sunne kolesterolet, ingen negativ effekt på det usunne kolesterolet og for diabetikere fører lavkarbo til bedret blodsukker-regulering.

Utredningen ble gjort av "Statens beredning för medicinsk utvärdering", SBU.

Last ned sammendrag av rapporten (SBU)
Last ned hele rapporten (SBU)

 

Eksperter: Lavkarbo det mest effektive kostholdet

SVD er den første avisen som kommenterer Sveriges nye ekspertutredning. Vil lavkarbo / LCHF bli en av flere standardbehandlinger for overvekt og diabetes i det offentlige helsevesenet i Sverige? Les mer på SVD.se

 

Nyhetsbrev fra Kostreform for bedre helse

Kostreform for bedre helse har et månedlig nyhetsbrev til våre medlemmer. Med bakgrunn i VGs "hjertealarm etter lavkarbobølgen" tidligere i uken, har vi valgt å gjøre nyhetsbrevet for september tilgjengelig for alle. Nyhetsbrevet for september omhandler hovedsakelig studien VG omtaler og hvilke effekter et økt fettintak vil ha på risikofaktorer for å utvikle hjerte- og blodåresykdom. Gjerne del dette med alle som kan være interesserte.
Les månedens nyhetsbrev her

 

VGs hjertealarm

VGs vektklubb er en stor økonomisk suksess. Dersom 31 000 overvektige har betalt 498 kroner hver, så blir dette over 15 millioner kroner. Når de mister mange betalende medlemmer som går over til lavkarbo, er det ikke rart vi får overskrifter som dette.
Les mer hos Forlaget Lille Måne

 

Robert Lustig kommer til Norge

Forlaget Lille Måne inviterer til årets store begivenhet for alle helse- og kostholdsinteresserte lørdag 9. - søndag 10. november. Konferansen holdes på Høyres Hus, og allerede annonseres noen av foreleserne.
- "Robert Lustig kommer, og det er uten tvil det største navnet vi noen gang har brakt til Norge", sier forlagssjef Jan Mesicek.

Les mer hos Forlaget Lille Måne

 

Irritabel tarm og hva du kan gjøre med det

Mange sliter med symptomer på irritabel tarm, og legene klør seg i hodet og har ingen løsning på problemet. Per i dag finnes det ingen kur mot disse plagene, og det beste man kan tilby er å behandle symptomene ved å gjøre endringer i kostholdet.

Les mer hos Frisk og Funkjonell

 

Høstens første medlemsmøte i Sør-Trøndelag

Vi tar et uformelt møte denne gangen for å møte likesinnede og diskutere lavkarbokosthold. På Egon i Søndregate (ved Nova Kino) tirsdag 3. september kl 19.00. Bordet er bestilt for 10+ personer og man kan kjøpe seg mat om ønskelig. Les mer

 

Foredrag fra Landsmøtet April 2013 i Stavanger

Her er foredraget til Arnold Berstad Ph.D. "Forgiftet innenfra. Kan lidelser som fibromyalgi, kronisk utmattelsessyndrom, autisme, matoverfølsomhet og irritabel tarm ha samme årsak?
Se foredraget (kortversjon)
Se hele foredraget (MP4)

 

Anna Haug holdt foredrag på Kostholdskonferansen til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke 2013

Professor Anna Haug holdt foredrag på Kostholdskonferansen til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke i 2013. Temaet var at en matvare er ikke bare en matvare. Innholdet av næringsstoffer varierer veldig, og det avhenger av jorden planter vokser i eller fôret som dyr får.
Se foredaget på YouTube

 

Linn Kristin Brænden i Agder fylkeslag har skrevet kronikk i Fædrelandsvennen.

Linn Kristin Brænden i Agder fylkeslag har skrevet kronikken "Fedmepolitikk og kosetyrraniets konsekvenser" som idag stod på trykk i Fædrelandsvennen. Den kan leses på bloggen hennes her.

 

"Mettet fett gir gunstig lipidprofil"
Artikkel fra Dagens Medisin, 20.juni

Artikkel fra Dagens Medisin, 20. juni. Last ned artikkelen

 

Temakveld om kosthold og barn

Kostreform OSLO inviterer til temakveld for foreldre, barnehageansatte og andre som omgås barn. Om barn og kosthold samt kostholdets betydning for autisme og ADHD.

Onsdag 22. mai 2013, kl. 18.30 – 21.30
Norges idrettshøgskole, Sognsveien 220 Auditorium D (Sognsvannsbanen til Kringsjå) Mer informasjon her

 

Årsmøte i Sør-Trøndelag fylkeslag

Det innkalles til årsmøte tirsdag 11. juni kl. 18.00. Charlottenlund videregående skole, Yrkesskoleveien 16, Trondheim.
Last ned invitasjon og program for kvelden

 

Gwyneth Paltrow sjokkerer med lavkarbo kosthold

Gwyneth Paltrow har provosert den etablerte ernæringsinstusjon i USA med å si at hun unngår å gi barna sine brød, ris og pasta, fordi hun tror så karbohydratrik mat ikke er bra for dem. The Guardian

 

Spiste seg frisk fra ADHD-diagnose

Ann Eva Storm (42) kastet medisinene i søpla. Nå klarer hun for første gang i sitt liv å sitte i ro. Kontrasten fra personen før og etter er enorm, men for å komme dit har hun tatt et stort oppgjør med de vanlige og etablerte ADHD-medisinene, samt sin egen livsstil.
Les hele artikkelen her.

 

Temakveld tirsdag 7. mai

Hverdagsmat! Mange synes det er vanskelig å leve med et lavkarbo fordi man bruker ukjente ingredienser og råvarer. Er du usikker på hvor man skal handle? Hva trengs for å lage gode hverdagsmåltider? Enkle tips for å få hverdagen til å fungere.
Les mer

 

"I was wrong - you where right"

Den danske forskeren Arne Astrup innrømmer at han har tatt feil. Tidligere trodde han fett var farlig og karbohydrater sunne. Nå har han endret mening. "I was wrong - you where right" sa han til Gary Taubes under en fedmekonferanse i San Diego i går (25. april, 2013)
Les mer hos Kostdoktorn.se

 

Innlegg av Øystein Bekkevold, Kostreform for bedre helse, Rogaland fylkeslag i Stavanger Aftenblad

"Framtiden i våre hender har den siste tiden gått hardt til angrep på matundervisninga i skolen. En kokebok utgitt av Opplysningskontoret for egg og kjøtt får denne organisasjonen til å se rødt. At norske barn skal læres opp til å spise kjøtt og egg til daglig er for dem fryktelig feil..."
last ned PDF filen fra Stavanger Aftenblad for å lese hele artikkelen.

 

Dokumentar om sukker på NRK2

Verden har et sug etter søtt som ligner mest på misbruk. Sykelig overvekt plager beboerne på et slankeinternat i California, og diabetes har blitt en vanlig sykdom i India. I Brasil er jordbruket dominert av den den store sukkerproduksjonen. har eit sug etter søtt som mest liknar på misbruk.
Se dokumentaren på NRK2 tv

 

Ble symptomfri for Crohns sykdom ved å endre kosthold

Birgitte Winther, sekretær i Kostreform for bedre helse, ble kvitt sine symptomer på Crohns sykdom. Les Hjemmets artikkel fra April 2013 om Birgittes historie (klikk på bildet).

Hjemmet

 

Lege Frode Lavik i fagrådet snakker om brusavhengighet i Bergens Tidende

Bergens Tidende

Brusprodusentene nekter for at det er noe som heter brusavhengighet. Lege Frode Lavik og ernæringsterapeut Kristin Stangebye behandler brusavhengige i Bergen ukentlig.

Les innlegget i Bergens Tidende

 

Kostreform for bedre helse, Nord-Trøndelag
inviterer til temakveld:

anker hotel Medlemmer og andre kostinteresserte er velkommen til temamøte onsdag 24. april, kl. 19.00. Vidar Grøtting fra Økomat Innherred kommer for å snakke om matkvalitet og ren mat. Møtet holdes som vanlig på Arken, Sykehuset Levanger.
Les mer

 

På Jåbekk ny leder for fagrådet i Kostreform

Pål JåbekkPål Jåbekk (f. 1982) fra Holmestrand overtar lederrollen i fagrådet til Foreningen Kostreform for bedre helse. Jåbekk er kjent for Fitnessbloggens lesere som mannen bak bloggen En kjøtteters bekjennelser, og utga nylig boken «Helt naturlig mat og trening", og er utdannet fra Norges Idrettshøgskole med en mastergrad i idrettsvitenskap.

- Vi skal jobbe proaktivt og være med å sette dagsorden på saker som relateteres til sammenhengen mellom mat og helse, sier Jåbekk som ble valgt som leder på landsmøtet til Kostreform i Stavanger. Les mer

 

Kostreform for bedre helse har fått ny leder

Jan-Øyvind LorgenKostreform for bedre helse har fått ny leder, Jan-Øyvind Lorgen. Han er utdannet lege ved UiO, har tatt forskerlinjen ved siden av studiet og er snart ferdig med turnustjenesten i Kongsvinger (august). Les mer

 

Kostreform for bedre helse klager på markedsføringen av Vita Hjertego

Vita hjertegod

Etter en spontan reaksjon på Kosteforms facebook-side, sendte fagrådansvarlig Erik Hexeberg inn en formell klage til Mattilsynet på markedsføringen av Vita Hjertego. Dette har igjen ført til at Aftenposten har skrevet en artikkel om dette: "Flere har klaget til Mattilsynet på Mills reklame for Vita Hjertego-produkter, etter en kampanje som startet i sosiale medier."

Aftenposten skriver: "På Facebooksiden til Kostreform, en uavhengig interesseorganisasjon, ble det denne uken startet en kampanje, der medlemmene oppfordres til å klage Mills reklame-kampanje for Vita Hjertego inn for Mattilsynet."

Mattilsynet fikk inn over 300 klager, og i brevet til Mattilsynet skriver Erik Hexeberg blant annet at Mills spiller på frykten for hjerte- og karsykdom. Det er ifølge forskriftene om ernærings- og helsepåstander om næringsmidler ikke lov.

Les klagen Erik Hexeberg skrev til Mattilsynet her
Les artikkelen i Aftenposten her

Bildet og artikkelen som skapte opprøret finner du på Kostreform sin facebook-side.

Linn Kristin Brænden, Kostreform for bedre helse - Agder Fylkeslag, har startet en underskriftskampanje mot matjuks. Vi anbefaler alle å signere på denne.

Vil også anbefale å lese Pål Jåbekks blogginnlegg om Vita Hjertego´s reklame.


Tid for landsmøte og fagseminar 2013

anker hotelVi gleder oss til landsmøte og faglig påfyll i Stavanger,
6. - 7. april 2013!
Dette blir i år avholdt i Stavanger, nærmere bestemt Rica Airport Hotel ved Stavanger Lufthavn, Sola. Hotellet er på flyplassen, og det er enkelt og komme til og fra også med tog (via flybuss fra Stavanger eller Bryne).
Les mer

 

Innkalling til årsmøte i Nord-Trøndelag fylkeslag

anker hotelKostreform for bedre helse, Nord-Trøndelag fylkeslag inviterer sine medlemmer til årsmøte onsdag 20. mars kl. 19.00 og holdes på Arken, Sykehuset Levanger. Last ned innkalling.

 

Billigmat - en folkesykdom

Ikea KjøttbullarVi synes at maten er for dyr, samtidig kaster vi mer mat enn noensinne. Vi har aldri brukt mindre av inntekten vår på mat, likevel vil vi ha enda billigere mat. Vi vil bare spise fileter. Samtidig klager vi over høye kjøttpriser. Vi spiser mer og mer ferdigmat og skjønner ikke hvorfor vi får et folk herjet av kreft, fedme og depresjon. Les hele artikkelen på NRK Ytring.

 

Debattinnlegg av Erik Hexeberg i Dagbladet 7. feb. 2013

Klikk på bildet for å lese hele.

Dagbladet 7/2-13

 

Kostreform for bedre helse - Rogaland fylkeslag
aktiviteter våren 2013

Vårplan Rogaland fylkeslag 2013

 

Foredrag om sukker og fett i Sandvika

Soma NordicSoma Nordic og Kostreform Asker og Bærum inviterer til foredrag onsdag 3. april på Bærum Røde Kors kl. 18.30 – 21.00, Elias Smithsvei 1, Sandvika. Pris kr. 100,-. Din merverdi er at du får Soma-produkter til en verdi av det dobbelte, ca kr 200,- og ellers te, kaffe og gode smaksprøver som vi byr på.

Billetter fås på www.billettservice.no.

Se vedlagte invitasjon. Hjertelig vekommen!

 

Temakveld i Oslo

anker hotelVelkommen til temakveld mandag 18. mars kl. 18.30 - 21.30. Foredragsholdere er Anne Lene Johnsen, redaktør og fagjournalist i Helsemagasinet Vitenskap & fornuft (VOF) og Vegard Holum ved SAN Helse. Sted: Anker Hotell, Storgata 55, Oslo. MØTEROM A. Les mer

 

Temakveld i Rogaland

cochraneDenne gangen blir temaene Cochrane rapporten og økologiske urter. Tirsdag 5. mars kl. 19.00 - 21.00, Byhagen kafé, Eidsvollgata 26, Sandnes. Inngang: 50/100 (medlem/ikke medlem). Les mer - last ned Invitasjon

 

Årsmøte for Oslo Lokallag

Medlemmer av Kostreform for bedre helse - Oslo lokallag innkalles til årsmøte torsdag 28. februar, kl. 17.30 på Akashaskolen, Øvregate 10, 0551 Oslo. Les mer - innkalling

 

Presentasjon om lavkarbokosthold

espen rostrupHjertelege og forsker Espen Rostrup holdt en presentasjon om lavkarbo-kosthold på kostholdskonferansen til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke. Denne er tilgjengelig på Internett. Les mer

 

Stinn brakke på Litteraturhuset

Et svært vellykket arrangement på Litteraturhuset i går kveld - "Det ble stinn brakke", forteller Jan Mesicek fra forlaget Lille Måne. "Vi hadde ikke mulighet til å få inn en eneste person til". Les mer om gårsdagens arrangementet her.

 

Åpent hus på Litteraturhuset mandag 28. januar

Kostreform for bedre helse i samarbeid med Forlaget Lille Måne arranger åpent hus på Litteraturhuset i Oslo mandag kl. 18.00.
MØT ANNIKA DAHLQVIST OG FLERE! Lege og spesialist i allmenn medisin Annika Dahlqvist kommer. Anders Kindberg forteller om sin helsereise. Bjørn Arild Woll forteller om det nye initiativet "Livsstilskicket". Ernæringsterapeut Gunn-Karin Sakariassen kommer. En mandag for ny inspirasjon og kunnskap.

Gratis inngang - dørene åpnes kl. 17.00 Les mer

 

Arkiv Nyheter 2012  

Søk i siden
 

+ Styret
+ Fagrådet
+ Vedtekter
+ Lokallagene

+ Kostholdsdebatten
+ Helsehistorier

+ Landsmøtet 2012
+ Landsmøtet 2013
+ Landsmøtet 2014


 

Kostreform for bedre helse lokallag

Det arrangeres temakvelder og foredrag over hele landet av både fylkeslag og lokallag. Se hva som skjer i ditt nærområde.