hjem
twitterYouTube

Nyheter

Nyheter 2012

Sju slag til jul uten sukker

KostreformJulen kan være en utfordring for de fleste når det gjelder sukker. Kaker og konfekt er nesten obligatorisk ved siden av den gode, fete julematen. Alle og enhver kan lett gå på en sukkersmell denne måneden. Det finnes heldigvis alternativer for julekaker og julekonfekt.

Sju slag til jul uten sukker (DinSide.no)
Sukkerfrie juleoppskrifter (Funksjonellmat.no)

 

Lille Månes Julemagasin 2012

julenForlaget Lille Måne har laget et stort julemagasin på hele 17 sider. Her finner du oppskrifter på sukkerfrie julekaker og annet godt i julen, nyheter, artikler, kryssord og hjernetrim.

Lille Månes julemagasin (PDF)

 

Helsedirektoratet ønsker forbud mot reklame for sukker og annen usunn mat

Stephen Phinney"Jeg mener helsemyndighetene har et ansvar for å beskytte folk mot farlige stoffer. Når hver femte 8-åring i Norge lider av overvekt, står vi overfor et stort samfunnsproblem som vi må gjøre noe med." - Jonas Gahr Støre.

Helsedirektoratet ønsker at det blir det nedlagt forbud mot å reklamere
for brus, is, sjokolade, snacks, kjeks og usunne hamburgere.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.10567220

 

Temakveld i Rogaland

Tirsdag 11. desember, kl. 19.00 - 21.00
Byhagen Café, Eidsvollgata 26, Sandnes

KostreformHva lurer du på om lavkarbo? Er du ny og usikker på hvordan dette fungerer? Stiger kolesterolet? Øker faren for hjertesykdom? Hvilken type fett er gunstigst? Kan man spise for mye fett? Hvordan får vi i oss D vitaminer på vinteren? Hvordan håndtere julen med sine utfordringer i "syv sorter" og juleknask? Vi kommer denne gang til å ha en åpen kveld / spørretime. Les mer 

 

Aktiviteter i Kostreform for bedre helse - 2013

SukkerHer finner du årshjulet for Kostreform for bedre helse for året 2013. Merk allerede nå av tidspunktet for det ordinære årsmøtet som skal være i Stavanger dette året. Årshjul for 2013.

 

Månedlige treff for Kostreforms medlemmer!

Low Carb & CoffeeDet blir arrangert månedlige treff for alle medlemmer av Kostreform for bedre helse. Velkommen til første treff på Low Carb & Cofee i Parkveien 6 i Oslo, tirsdag 4. desember fra kl. 17.00 - 19.00. Tone Glestad fra SEMSA (Senter for mat – og sukkeravhengighet) vil være tilstede og svare på spørsmål.

Benytt anledningen til et uformelt treff med andre kostholdsinteresserte!

 

Temakveld om sukker

Onsdag 28. november 2012, kl. 19.00
Store møterom, Arken, Sykehuset Levanger

SukkerTema for kvelden er sukker. Vi snakker om sukker og sukkererstatninger og ser på hva litteraturen og ekspertene sier om saken. Går det an å feire jul uten sukker? I tillegg til dette blir det smaksprøver.

Inngang: Medlemmer gratis / ikke medlemmer kr. 50,-

Invitasjon (pdf)

 

Stort arrangement på Norges Idrettshøgskole

Stephen PhinneyFylkeslaget Oslo & Akershus arrangerer foredrag med den kjente og anerkjente Dr. Stephen Phinney på Norges Idrettshøgskole. Idrettsfysiolog Pål Jåbekk kommer også. Temaet for kvelden vil være kosthold, trening og ytelse. Hold av kvelden torsdag 29. november!
Les mer

 

Skrekkpropaganda og høykarbofanatikere

nrkHøykarbofantatikere slår til igjen. Kjetil Retterstøl fra lipidklinikken kommer med syltynne argumenter mot lavkarbo. Hør NRK Dagsnytt Atten med kommentarer også fra lege og spesialist i indremedisin Erik Hexeberg. Innlegget kommer 43 minutter ut i sendingen.

NRK Dagsnytt Atten

 

Temakveld - Rogaland fylkeslag

Rogaland inviterer temkveld i Sandnes tirsdag 6. november kl. 19.00 - 21.00.

i ser i kveld på temaet økologisk produksjon av mat, med fokus på egg og høner.
Har du venner, familie, kolleger som lurer på hva lavkarbo er og kan ha nytte av kostomlegging? Ta de med på temakveld!

Les mer

 

Årets høstkonferanse 10. - 11. november!

HøstkonferansenLørdag 10. og søndag 11. november arrangerer Lille Måne sin årlige Høstkonferanse. Kostreform for bedre helse stiller med foredragsholder Erik Hexeberg, som er leder av fagrådet, og vi kommer også til å ha egen betjent stand. Konferansen foregår på hele Norges nye og spennende matsted; Mathallen! Det er begrenset plass på seminaret så her gjelder det å være tidlig ute!

Mer informasjon om høstkonferansen, påmelding og priser finner du på Lille Månes hjemmeside

 

Stem på lavkarbo til Hjemmekokklauget!

Birgitte WintherHellstrøm ser etter 6 personer som brenner ekstra for å inspirere andre med mat og drikke. Hver deltaker skal ha sitt unike spesialfelt, og deltar i Hjemmekokklauget, ledet av Hellstrøm, i ett år med produkttesting, matopplevelser og filmopptak. Vi synes absolutt at det ene unike spesialfeltet bør være et lavkarbokosthold, og for å få til det trenger vi din stemme på vår kandidat - Birgitte Winther.

Birgitte Winther har sittet i styret i Kostreform for bedre helse i flere år, og brenner for å spre kunnskap om mat og matkultur. "For meg er det helt klart at man kan spise seg syk og fet, og det er like klart at man kan spise seg frisk og slank. Utgangspunktet mitt er filosofien rundt lavkarbo, hva mennesker er skapt for å spise og de tilpasningene hver enkelt av oss må gjøre i hverdagen for å få det til og gi kroppen det drivstoffet den trenger."

Klikk på linken og gi din stemme til Birgitte Winther! http://delta.jernia.no/konkurranse/post/62/birgitte-winther

 

Dagens kylling

KyllingLege Tetyana Kalchenko ved Oslo Universitetssykehus har uttalt til Side2 at hun er glad for at det er kyllingmangel. Man burde spise plantesbasert for da får en ikke i seg kolesterol og mettet fett. At det kolesterolet en får i seg skulle være så farlig har de fleste forstått at er meningsløst - i mer enn ti år har det vært opplest og vedtatt at inntak av kolesterol ikke spiller noen særlig rolle for blodets koletsterolkonsentrasjon. At mettet fett skal være så farlig er det også vanskelig å forstå ut fra vitenskapelige undersøkelser. Dessuten er det kroppen lager selv, dersom den får mye karbohydrat, nettopp mettet fett. Det vi imidlertid skal gi henne rett i, er at kjøttkvaliteten i kylling kunne vært bedre. Kraftforet medfører for mye omega-6 fettsyrer, og det er uheldig. Dette har professor Anna Haug ved UMB vist og hun har også vist hvor enkelt det kan gjøres å få kyllinger med sunnere fettsammensetning, mer omega-3 fettsyrer.

Vi har ingenting i mot å spise grønnsaker - spis for all del mye og varierte grønnsaker, men det er ingen grunn til å slutte å spise kylling. Spis gjerne kylling og ikke vær redd for fettet i kyllingskinnet. Ettersom kylling er et så magert kjøtt er det ofte lurt å ha litt fett til kyllingen; en god saus, bacon eller litt god olje!

 

Kenn Hallstensen til Trøndelag

Sør-Trøndelag fylkeslag ønsker velkommen til medlemsmøte på Charlottenlund videregående skole torsdag 11. oktober.

Kenn Hallstensen vil snakke om "optimalt kosthold". Ta med venner og bekjente for en informasjonsrik kveld!

Se vedlagte invitasjon
Se vegbeskrivelse til Charlottenlund videregåend skole

 

Temakveld i Kristiansand 27. september 2012

Kostreform for bedre helse, Agder fylkeslag arrangerer temakveld. Gunn Karin Sakariassen kommer for å snakke om hvordan man kan leve uten meieriprodukter.

Torsdag 27. september 2012, kl. 19.00
Kronprinsensgt. 45, Kristiansand

Les mer her

 

Gary Taubes starter ny organiasjon NUSI

NUSIGary Taubes og Peter Attia står bak denne organisasjonen. NUSI skal jobbe med å redusere den økonomiske og sosiale belastningen fedme og fedmerelaterte sykdommer skaper.
"The Nutrition Science Initiative is a non-profit organization with the mission of reducing the economic and social burden of obesity and obesity-related chronic disease by improving the quality of science in nutrition and obesity research"
.
NUSI

 

Bør vi spise mer mettet fett?

mettet fettLegen Jan Helge Halleraker har skrevet en artikkel i Sykepleien.no "Bør vi spise mer mettet fett?" Ny forskning viser at mettet fett ikke er så usunt som man har trodd.

Les artikkelen på sykepleien.no eller last ned artikkelen (PDF)

 

Søt uten sukker

Søt uten sukkerI dag var det lansering av boken "Søt uten sukker" av Kenn Hallstensen og Thorun Ranes. Stevia har endelig blitt tilgjengelig her i Norge, og denne boken inneholder søte oppskrifter uten sukker - men med stevia. Det er over 100 oppskrifter på kaker, konfekt, kjeks, coockies, pepperkaker, boller, muffinser, vafler, pannekaker, is og mye mer.

Stevia er et naturlig søtningsprodukt og har endelig blitt tilgjengelig i Norge. Stevia er sunt, tilfører ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret og hormonsystemet.

Sukker er som heroin (Side2.no)
Les utdrag fra boken her (PDF)

 

Bare én av ti stoler på Statens kosholdsråd!

DødssøtArtikkelen i lørdagens utgave av Aftenposten kom etter at SIFO-forsker Annechen Bahr Bugge publiserte en rapport kalt Spis deg sunn, sterk, slank, skjønn, smart, sexy… – finnes en diett for alt? Aftenposten tar for seg flere ulike dietter, som bl.a. supermat, raw food og lavkarbo. Erik Hexeberg kommenterer her.

 

Dato for årets LCHF-konferanse er satt

lille måneForlagetLille Måne er i gang med høstens LCHF-konferanse. Han kan avsløre at Andreas Eenfeldt (Kostdoktorn) kommer. Det gjør også Truls Isaksen fra Tunsberg medisinske skole, og Eyvind Stueland fra Barefootshoes.no Med andre ord - det begynner å ta form! Vi gleder oss til 10. og 11. november. Påmeldingsmulighet kommer snart.

Se en kort videosnutt fra konferansen i 2010:

 

 

Temakveld i Sandnes

DødssøtVelkommen til høstens første temakveld i Rogaland! Hvordan har sommeren gått? Har det blitt mange utskeielser? Har det vært vanskelig å finne fornuftig mat på ferieturen? Trenger du et "spark bak" for å komme i gang igjen? Er du uerfaren og søker råd og inspirasjon?
Les mer

 

Norges første lavkarbo-kafé har åpnet

low carb and coffee Onsdag 1. august i år åpnet Norges første lavkarbo kafé i Oslo. Endelig kan man spise et sunt kakestykke eller et godt smørbrød sammen med en kopp kaffe når man er ute i hovedstaden. Low Carb & Coffee (LCC) er startet av Eileen Maria Bakken i samarbeid med Sofie og Erik Hexeberg. Kaféene skal fremme folkehelsen ved å drive opplysning om hvordan et kosthold med lite karbohydrater kan forebygge sykdom og plager og hvordan mat kan brukes som medisin.

På Low Carb & Coffee kan man få vafler, kaker, muffins og smørbrød. Alt de serverer er både lavkarbo og glutenfritt. Det er også mulig å få melkefrie produkter retter.

Low Carb & Coffee
Les om Low Carb & Coffee i Oslo By, Aftenposten

 

Dødssøt - Sukker og Robert Lustig i Dagens Næringsliv

d2Lavkarbo er mye omtalt i media i disse dager, og dessverre kan man lese mye useriøst om lavkarbo. Gleden var stor da vi i sommer kunne lese om "Den Hvite Fare" i Dagens Næringslivs helge-bilag D2 i sommer. Hele 10 sider om sukkerets skadevirkninger, med utsagn fra Robert Lustig (Sugar, the Bitter Truth) m.fl.Les hele artikkelen her (PDF)

 

Pressemelding fra helsemagasinet VOF

Torkil Andersen Etter å ha formidlet helsestoff i nesten 10 år kom det siste nummeret av magasinet Mat & Helse ut 18. mai i år. Bladet har minsket sin oppslutning over lengre tid, og forlaget Tun Media AS har altså nå besluttet å stoppe videre produksjon.

Dag Viljen Poleszynski i Helsemagasinet VOF kommenterer oppstarten, utviklingen og dagens status i helsemagasinmarkedet. Les mer

 

Lavkarbo i media - overtolkning av svensk studie

Torkil AndersenAntilavkarbofanatikerne er over seg av begeistring etter at det er publisert en svensk studie som er basert på en registrering av hva ca. 44.000 svenske kvinner spiste i 1991-1992.. Les mer

 

 

KK.no: "Derfor blir vi tjukkere"

Torkil AndersenVi er sukkeravhengige uten å vite det. Artikkel i KK.no. Les mer


 

Fiskekonkurranse nå i sommer!

SildeSommer og sild hører sammen, og nå kan du vinne boken til Lena Beatrice "Lavkarbo til hverdags" ved å sende inn din beste sildeoppskrift. Silden er en av våre viktigste matfisker. Silden kan lages på utallige måter. Det er sunt, godt og ikke minst næringsrik og full av omega 3.

Send inn din oppskrift til post@kostreform.no innen 1. august. Vinneren får boken "Lavkarbo til hverdags" av Lena Beatrice, og både vinneren og oppskriften blir publisert her på Kostreform.no.

 

Ketolyse - Torkil Andersen til Kristiansand

Torkil AndersenTorsdag 7. juni: Legen og mannen bak "Ketolyse" kommer. Dette blir siste foredrag i Agder før sommeren, og denne gangen på Frivillighetens Hus. Les mer

 

Temakveld i Sandnes

sommerTirsdag 12. juni: Sommeren er her og ferien nærmer seg! Mange synes det er vanskelig å leve med lavkarbo i ferien og på reiser. Hva med flyreisen, togreisen, hotellene og på camping? Kom og få tips, delta i diskusjonene og utveksle erfaringer. Les mer

 

23.05.2012

brødIntervju med KOSTREFORM for bedre helse - Agder fylkeslag i Radio Sør

Intervju med Linn Kristin Brænden og Andreas Hesselberg fra Agder fylkeslag i Radio Sør. "Kostreform for bedre helse i Agder vil hjelpe befolkningen til å få en bedre helse. Spesielt ønsker de å jobbe mot barn. Foreningen ønsker et kosthold med mindre karbohydrater, og mener et lavkarbo kosthold er et kosthold som innebærer at man kan spise masse god og sunn mat." Hør intervjuet på Radio Sør

 

16.05.2012

Sukker gjør deg dum

Sukker gjør deg dumEn diett rik på fruktose ødelegger både hjernen og kroppen for øvrig, viser en ny forskningsrapport fra University of California Los Angeles (UCLA).

En gjennomsnittlig amerikaner setter nå til livs 18 kilo fruktosespekket maissirup i året, gjennom brus og snop, ferdigmat, smakstilsetninger, sauser og babymat.

"Våre funn indikerer at det man spiser, kan påvirke måten man tenker på, sier Gómez-Pinilla. Ved å spise mye fruktose over tid, endrer man hjernens evne til å lære og huske informasjon."

Aftenbladet 16.05.2012

 

Temakveld med Lena Beatrice

Onsdag 30. mai 2012, kl. 18.30
Charlottenlund videregående skole, avd. Brundalen, Trondheim

Lena BeatriceBloggeren Lena Beatrice vil holde foredrag om egne erfaringer med et lavkarbo kosthold som har gitt henne vektnedgang og en bedre helse. Det blir rikelig anledning til å stille spørsmål til
Gå til Sør-Trøndelag fylkeslag for mer opplysninger.

Velkommen!

 

15.05.2012

Gratis Kostholdsforedrag på Romerike

Tor StrømsnesTrimlåven Treningssenter på Romerike holder gratis kostholdsforedrag torsdag 24. mai kl. 19.00. Tor Strømsnes (kostholdsveileder og leder av Kostreform Romerike) vil gå gjennom mye av det mange lurer på i forbindelse med et lavkarbokosthold, som blant annet:

  • Optimal helse
  • Mat og stoffskifte
  • Diabetes 2
  • Trening og slanking
  • Matintoleranser

Trimlåven Treningssenter holder til på Frogner i Sørum kommune - Trondheimsveien 296. Mer informasjon om kostholdsforedraget.

Velkommen!

 

08.05.2012

Media vet fremdeles ikke hva lavkarbo er


For noen dager siden kunne vi lese på ABC-nyheter om hvor farlig den nye "lavkarbo-trenden" er. De skriver at store mengder proteiner kan være skadelig for oss. Fremdeles tror media at et lavkarbokosthold betyr å kutte ut karbohydrater til fordel for proteiner.

Det er helt feil. Disse grafene viser forskjellen på kostholdet Helsedirektoratet anbefaler, og hvordan et typisk lavkarbokosthold er. Proteinmengden er så godt som uendret.

Grafene viser prosentfordelingen på makronæringsstoffene i kostholdet - karbohydrater, proteiner og fett.

Helsedirektoratet
Helsedirektorets anbefalinger om kosthold

LCHF
Et typisk lavkarbokosthold som f.eks. LCHF (Low Carb High Fat).

 

 

Ny butikk med varer uten melk og gluten

Alle matvarene er naturlig fri for gluten, melkeprodukter og usunne tilsetningsstoffer og det meste er økologisk. De har et godt utvalg som f.eks. stevia, cocosa, og nøtteblandinger. Her kan man også få kjøpt billig fiberhusk og johannesbrødkjernemel.

Sunne Saker

 

Dagens Medisin 5. mai 2012frode jahren

Frode Jahren, generalsekretær i LHL etterlyser dokumentasjon på Helsedirektoratets uttalelser i Dagsrevyen 4. mai 2012.

"Jeg har forsøkt å følge med på Helsedirektoratets nettsider for å se om jeg kan finne dokumentasjonen det vises til, uten å lykkes. I Helsedirektoratets kunnskapsoppsummering er slik dokumentasjon heller ikke omtalt. Det vil derfor være bra for debatten om Helsedirektoratet legger fram dokumentasjonen om langtidsvirkningene av lavkarbokosthold som de omtaler, slik at forvirringen ikke fortsetter og slik at vi alle kan gi råd på faglig grunnlag." Hele innlegget

- Frode Jahren, Landforeningen for hjerte- og lungesyke.

 

Dagsrevyen 4. mai 2012

dagsrevyenDessverre finnes det fortsatt store misforståelser om hva lavkarbo er. At Norges befolkning spiser mindre grønnsaker enn før, kan ikke klandres den økende interessen for lavkarbokosthold.

Når man velger bort sukker, korn og ferdigmat for å leve mer i tråd med hva som er naturlig for oss mennesker, er man nødt til å tilføre mer grønnsaker. De som går på lavkarbo spiser faktisk mer grønnsaker enn de som følger ernæringsrådets anbefalinger. Det man ser på som et normalt kosthold i dag, har nå blitt brødskiver med pålegg, lasagne i en eske, vafler på pose, frossen pizza og annen mat i pulverform eller hermetikk. Det er ikke mye rom for grønnsaker i et slikt kosthold, mens en ribbebit faktisk krever selskap av grønnsaker.

http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/305125/ 

 

Spiste seg friske!

Dagbladet 01.05.2012:
"Leo (3) og Ask (4) spiste seg friske. Fikk nye liv da de la om kostholdet."

Det er ingen tvil om at riktig kosthold har stor betydning for helsen vår. Leo på tre år har spist seg nesten symptomfri for autisme. På sikt har de et håp om at han skal bli kvitt autisme-diagnosen helt. Les hele artikkelen på Dagbladets nettside.

spistesegfrisk
Bildet er hentet fra Dagbladet.no

 


brødIntervju (og film!) med Dag Viljen Poleszynski i Budstikka.

"Forsker og lavkarboguru: - Vi burde blitt 120 år i snitt. Dag Viljen Poleszynski fra Jar har kjempet for radikale kostholdsendringer siden tidlig på 90-tallet." Budstikka.no

 


brødLavkarboklubben.no har åpnet

Sofie Hexeberg - frisk med lavkarbo - har åpnet lavkarboklubben.no. Dette er en flott motvekt til de mer gammeldagse vektklubbene som er på markedet i dag. Les mer

 


brødSunt Hjem til Rogaland

Temakveld 15.05.2012: Bjørg-Elin Finstad, partner og veileder i Sunt Hjem snakker om dagens norske kosthold, og hvordan vi har gått fra matlaging med visp og sleiv - til saks og microbølgeovn. Hvorfor har det blitt sånn? Les mer

 


brødLena Beatrice i Norsk Ukeblad

Denne uken kan vi lese om bloggeren Lena Beatrice i Norsk Ukeblad. Lena Beatrice kommer til kommer til oss i KOSTREFORM for bedre helse, Agder fylkeslag 10. mai 2012. Les mer


 

Serie om overvekt fra Univerity of California TV.

Robert Lustig mener hele fedmeproblematikken ligger i sukkeret. UCTV har laget en serie om dette som sendes nå utover våren.

Episode 1:

Episode 2:

Episode 3:

Episode 4:

Episode 5:

 

Episode 6:

 

Episode 7:

 

 

16.04.2012:

Høydepunktene fra faglig seminar 14. april 2012

Her er høydepunktene fra faglig seminar på Soria Moria Konferansesenter 14. - 15 april 2012, Oslo. Les mer 

steenstender

 

 

01.04.2012

Robert Lustig i "60 minutes" april 2012

 

 

Soma Nordic inviterer til foredrag

Onsdag 7. mars inviterer Soma Norge til foredrag om Vitamin -D kl. 18.30 til 21.00.

Lars er en flink foredragsholder, og Jorunn lager deilige smakebiter til den lille pausen. Alle er velkomne, fra leger til husmødre, og foredraget er gratis. Vi trenger allikevel en påmelding siden det er begrenset med plass.

Foredraget holdes ved våre lokaler:

  • Drammen Akupunktur
  • Schwenckegt. 11. 3015 Drammen
  • Tlf: 32 89 16 30

www.drammenakupuntkur.no

 

Kostdoktorn på TV4

Kostholdsdebatten er hetere en noensinne i Sverige, og Kostdoktorn Andreas Eenfeldt har vært gjest hos TV4 både på Nyhetsmorgon og Kveldsöppet. Det var nok flere enn Andreas Eenfeldt som stusset litt på professor Charlotte Erlanson-Albertssons innledning om at "fettrik diett fører til strukturforandringer i hjernen". Hans kommentar til dette kan leses på hans blogg:

"Vi var också rörande överens om att snabba kolhydrater, bullar och läsk, är det stora problemet bakom fetmaepidemin. Sen tycker vi olika om fett förstås. Hennes inledning om strukturförändringar i hjärnan av fet mat fick mig lika förvirrad som många i TV-sofforna kan ha känt sig. Jag har mejlat henne och frågat vad det finns för vetenskap bakom dessa teorier. Gissningsvis är det råttor man fött upp på något suspekt som inte ens liknar deras naturliga föda. Vi får se."

Nyhetsmorgon 13. februar 2012

Kveldsöppet 13. februar 2012  

 

Nedre Glomma lokallag er dannet

Gode førjuls nyheter! Nedre Glomma lokallag som foreløpig skal representere Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, er konstituert.

Vi gleder oss til å jobbe med å spre informasjon om kosthold og helse. Styret består av Helena Kalmar, Jytte Undrum og Jarle Spurkeland. Alle tre jobber med informasjonsformidling i arbeidslivet. Helena og Jarle som fysioterapeuter. Jytte er lektor i bakgrunn, nå karriereveileder ved Karrieresenter Østfold.

Vi har lyst til å ønske deg en riktig glad jul med herlig matglede! Velkommen til vår stand utenfor Mega i Torvbyen på langdagen torsdag 15. desember. Vi blir å treffe med smaksprøver fra kl. 18.00 og utover kvelden (butikkene er åpne til kl. 24.00).

Henvendelser til Nedre Glomma lokallag kan gjøres vi e-post helenakalmar@gmail.com eller telefon 97 40 01 47.

 

Styret i Foreningen KOS innkaller til ekstraordinært årsmøte.

Tid: onsdag 16. november 2011, kl 18:00
Sted: Carnegie Conference Center
Adresse: Stranden 1, oppgang B, Aker Brygge, Oslo.

Dagsorden ekstraordinært årsmøte:

Godkjennelse av innkallelse
Godkjennelse av dagsorden
Valg av møteleder og referent
Valg av fullmaktskomité (hvis nødvendig)
Valg av to stemmetellere
Valg av to til å underskrive protokollen
Til behandling:
- Vedtektsendringer
- Prosjektavtaler med Terje Sandberg

 

Lavkarbo på PULS - NRK

pulsI høst handler det helt klart om kosthold i programmet "Puls" på NRK1. Her finner du Puls Høsten 2011, og temaene er diettforvirring, diettdebatt og lavkarbo.

Her er Jannike fra http://sunnfamilie.net, Espen Rostrup, Sofie Hexeberg, Fedon Lindberg, Fotballgutta på LCHF, Erik Hexeberg og Birger Svihus sammen med de som ikke er helt for lavkarbo.

 

Steinalderdietten i Aftenposten

Artikkel fra A-magasinet nr. 35 – 2. september 2011.

 

Lavkarboseminar i Bergen

Forlaget Lille Måne arrangerer lavkarboseminar i Bergen onsdag 28. september. Seminaret holdes på Grand selskapslokaler, Olav Kyrresgt. 11 v/Torgalmenningen. Programmet starter kl. 18.00, men dørene åpnes kl. 17.00. Billettpris kr. 250,-

Sted: Grand selskapslokaler, Olav Kyrres gate 11 – midt i Bergen sentrum, v/Torgalmenningen.

Forelesere er Andreas Eenfeldt og Espen Rostrup.

 

Kostholdsdebatt i Diabetesforbundet

Debatt_NDSLege og forfatter av boken "Frisk med Lavkarbo" Sofie Hexeberg og Diabetesforbundets ernæringsrådgiver Anne-Marie Aas møttes til en kostholdsdebatt foran et par hundre leger og helsepersonell under konferansen Diabetesforum i Folkets Hus i Oslo.

 

Sofie Hexeberg presiserte at insulin er nødvendig for personer med diabetes type 1, men at store mengder insulin er skadelig. Og at karbohydratene må erstattes med naturlig, minst mulig beabeidet fett og at animalsk fett bare inneholder ca. 50 % mettet fett mm. Fler kom bort etter foredraget/debatten og ga sin fulle støttet i det hun hadde sagt.

Les innlegget hos Diabetesforbudet

 

Får vi fettskatt i Norge?

Annika Dahlqvist vil kjempe mot fettskatten – ihvertfall hvis den kommer til Sverige. Det kan vi lese om på nettsidene til nrk.no i dag. Svenskene har foreslått å innføre moms på usunne matvarer som hvetemel, sukker og fett.

 

Fet mat er bedre enn mager mat for diabetikere

østnyttEn svensk studie viser at for diabetikere er fet mat best, melder SVT's Østnytt. Distriktslege Hans Gullbrand og professor Fredrik Nyström står bak studien. Studien har sammenlignet lavfett- og høyfettkosthold for diabetikere, og den viser at diabetikerne som spiste fet mat fikk bedre resultater.

"Det mest bemerkelsesverdige er at høyfettkosten har gitt bedre blodsukkerverdier enn hva lavfettkosten har gjort" sier Distrikstlege Hans Gullbrand til Östnytt.

Se nyhetsinnslaget her. Begynner 4.45 ut i sendingen.

 

Intervju med Sofie Hexeberg i Dagbladet

SofieI morgen, lørdag 2. april, kommer et intervju med Sofie Hexeberg i Dagbladet.

Her kan du laste ned PDF-filen og 4-siders intervju med Sofie Hexeberg i Dagbladet – Magasinet. Litt dårlig kvalitet skyldes at Magasinet har større format enn skanneren.

 

Søk i siden
 

+ Styret
+ Fagrådet
+ Vedtekter
+ Lokallagene

+ Kostholdsdebatten
+ Helsehistorier

+ Landsmøtet 2012
+ Landsmøtet 2013
+ Landsmøtet 2014

 

Kostreform for bedre helse lokallag

Det arrangeres temakvelder og foredrag over hele landet av både fylkeslag og lokallag. Se hva som skjer i ditt nærområde.